Tisztelt Ügyfelünk! December 15. és január 2. között csökkentett munkarendben vagyunk elérhetőek, sürgős esetben, kérjük, e-mailben keressenek minket!
Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánunk!

Menü Kapcsolat Ügyfélkapu

Cafeteria utalvány(ok)

A cafetériát érintő változásokról

A béren kívüli juttatások legnagyobb része eddig is adó-és járulékköteles volt, azonban a 2017-es évben radikális változásokkal találhatják szembe magukat a munkáltatók. Úgy tűnik, hogy a jövő év januárjától kezdve kizárólag két plusz javadalom közül választhatnak, amik mellé természetesen 34,22%-os adóteher is társul.

Lássuk, mik ezek a béren kívüli juttatások

 • A munkavállalók részére maximum 100 ezer Forint pénzösszeg adható egy évben.
 • A másik alternatíva a SZÉP kártyás javadalom kiegészítés.

Ha a fent említett béren kívüli juttatások bármelyike meghaladja (akár együttesen is) a hatályban foglalt maximális összeget 450.000.-Ft-ot, úgy a munkáltató 43,66%-os adóterhet köteles fizetni a kiosztott plusz javadalmak után.

Egyéb, adómentes juttatások

 • teljes ellátás a bölcsődékre, óvodai intézményekre vonatkozólag
 • lakáscélú támogatás, hiteltörlesztés (nem visszatérítendő)
 • utazás finanszírozás, amennyiben a munkavállaló a közigazgatási határon kívül lakik

Érdeklődjön bővebben a béren kívüli juttatás esetleges hátrányairól és válasszon az általunk kínált, adómentes szolgáltatások közül! Döntsön az adómentes cafetéria mellett, alakítsuk ki közösen az Önnek és munkavállalóinak is kedvezőbb e-cafeteria-rendszert egy tanácsadás keretein belül. Szívesen segítünk!

Tanácsadás a Sponsoremnél

Ha hatékonyan optimalizálná a munkavállalók béreit és egyéb plusz javadalmait is, forduljon hozzánk bizalommal! Célunk nem a cafeteria tanácsadás, hanem partnereink és leendő ügyfeleink teljes körű informálása az adómentesen és/vagy minimális adóvonzattal igényelhető utalványokról, ill. azok kérelmi ügymenetéről!

A tanácsadás folyamata

Rövid egyeztetést követően szakértő kollégánk egy személyes tanácsadás keretein belül felméri vállalkozását és a benne rejlő lehetőségeket is. Amennyiben az egyeztetést követően a Sponsorem mellett dönt, kollégánk segít az új, költséghatékony rendszer teljes kialakításában. Spóroljon, felejtse el a cafeteria tanácsadás okozta aggodalmakat! Igényeljen részletes szakértői tájékoztatást, várjuk mihamarabbi hívását!

Mi éri meg legjobban a munkáltatónak?

Ha kézenfekvő, és egyszerű megoldásokat választ. Sokan nem tudják, de léteznek ma már olyan béren kívüli juttatások is, amik adó-és járulékmentesek, emellett igénylésük lényegesen olcsóbb, mint például a SZÉP kártyás javadalmaké. Mostantól Önnek sem kell bonyolult cafetéria-rendszerben gondolkodnia, más módon is értékelheti alkalmazottai kitartó és pontos munkáját – a Sponsorem cafetéria utalvány segítségével nem csak pénzt, de időt és energiát is spórolhat!

A végeredmény pedig

 • kipihent munkavállalók
 • produktív munkavégzés
 • kiegyensúlyozott légkör
 • mérhető bevétel növekedés

Mi az a Sponsorem cafeteria kártya?

Az általunk kínált e-kártya a béren kívüli juttatás egyik adó-és járulékmentes formája. Számos felhasználási módja létezik attól függően, hogy milyen típusú adómentes cafetéria mellett dönt. Erről bővebben lejjebb olvashat.

A Sponsorem cafeteria kártya előnyei

 • online, az év bármely időszakában igényelhető (akár több tízezres tételben is)
 • ügyintézés, egyenlegfeltöltés online ügyfélkapun keresztül
 • havi adminisztrációt igényel, az ellenőrzés csupán 1-2 perc
 • adó-és járulékmentes
 • a juttatást követő 2. év május 31-ig érvényes

Cafetéria utalvány típusok a Sponsoremnél

 • A kultúra utalvány 50.000.- Ft-ig adómentes/év/juttató. Felhasználható zenei-és kulturális rendezvények alkalmával is.
 • A sport utalvány korlátlanul adómentes, sporteseményeken beváltható (jegyek, bérletek).
 • A számítógép használati utalvány szintén korlátlanul adómentes. Felső értékhatár nélkül beszerezheti a munkavégzéshez szükséges asztali számítógépet, laptopot, tabletet és az egyéb kiegészítőket is.
 • Az oktatási utalvánnyal munkavállalói továbbképzését biztosíthatja. Nyelvtanfolyamok, egyéb szakmai képzések során beváltható (munkakörön belül).

Adóköteles utalványaink 43,66%-os adóvonzattal

 • Prémium utalványkártya: akárcsak egy bankkártyával, interneten és bármilyen POS terminállal rendelkező üzletben vásárolhat vele.
 • Ajándék-e utalvány: internetes vásárlásra alkalmas, szerződött partnereinknél megkötések nélkül használhatják.

Sponsorem kártya elfogadóhelyek

Weboldalunkon bővebben informálódhat a Sponsorem kártya elfogadóhelyekről. Partnereink között számos kulturális weboldalt, online képzéseket biztosító intézményt, ruházati termékeket forgalmazó céget tudhatunk. Ezek mellett már utazásszervezéssel, autóbérléssel foglalkozó szervezetek is csatlakoztak hozzánk.

Amennyiben a cafetéria kártya tulajdonos egyéb (a felsoroltakon kívüli) webáruházban kívánja használni e-utalványát, erre is lehetőséget biztosítunk. Javasoljuk azonban, hogy a gyors ügyintézés érdekében mielőbb vegye fel velünk a kapcsolatot! Az „új” webáruház elérhetőségének megadásával máris közelebb kerülhet a vásárláshoz; ügyintézőink azonnali egyeztetésbe kezdenek az online áruházzal.


Ha további kérdései lennének szolgáltatásainkkal kapcsolatban, keressen minket elérhetőségeink valamelyikén, szívesen segítünk!